#HerNetHerRights-verkkoturvallisuuskoulutukset

26.10.2022 - 27.10.2022
, Zoomissa

Naisjärjestöt Yhteistyössä NYTKIS ry on jälleen mukana järjestämässä European Women’s Lobbyn #HerNetHerRights-verkkoturvallisuuskoulutuksia. Koulutuksissa poliittisesti aktiiviset naiset saavat tärkeää tietoa siitä, kuinka he voivat toimia turvallisemmin verkossa ja somessa. Koulutukset fasilitoi tasa-arvokonsultti Elina Nikulainen. Koulutukset toteutetaan kokonaan verkossa.

Järjestimme koulutuksia myös viime vuonna ja tänä keväänä. Koulutuksista saatu palaute oli erittäin positiivista. Esimerkiksi yksi osallistuja totesi seuraavaa: ”Todella hyödyllinen, luulin tietäväni aiheesta, mutta tämä koulutus avasi silmäni.”

Syyskuussa järjestetään aiheesta kaksi koulutusta, jotka on suunnattu kaikille poliittisesti aktiivisille naisille. Koulutusten kieli on suomi ja ne ovat maksuttomia. Ensimmäinen koulutus on suunnattu heille, joille turvallinen netin ja somen käyttö ei ole ennestään niin tuttua. Toinen koulutus taas on suunnattu jo edistyneemmille netin ja somen käyttäjille

Ensimmäinen, tason 1 koulutus järjestetään keskiviikkona 26.10. kello 17-20:30. Toinen, tason 2 koulutus järjestetään torstaina 27.10. kello 17-20:30.

Sukupuolittunut verkkohäirintä uhkaa demokratiaa ja hankaloittaa naisten poliittista osallistumista monella tavalla. Osa naisista sensuroi itseään verkossa ja jättää käyttämättä somen valtavan potentiaalin äänestäjiensä ja kuntalaisten tavoittamiseksi. Koulutuksen tarkoituksena on voimaannuttaa paikallispoliitikkoja ja paikallispolitiikan aktiiveja käyttämään ääntään ja valjastamaan somen voiman oman politiikan tekemisensä tueksi tavalla, joka ei tee kompromissia turvallisuuden kanssa. Koulutus antaa rohkeutta ja käytännön vinkkejä turvallisuuden lisäämiseen ilman sensuuria.

Mukaan voi ilmoittautua ympäri Suomen ja ilmoittautumiset hoituvat tämän lomakkeen avulla:

Taso 1: https://forms.gle/7VDatUihviC5NYG27

Taso 2: https://forms.gle/QFKLsNwdG6gU2kmq7

Koulutuksiin otetaan noin 20 osallistujaa per koulutus. Ilmoittautuminen päättyy maanantaina 19. syyskuuta! Zoom-kokouksen linkki lähetetään osallistujille ennen koulutusta.

MITÄ: Verkkokoulutusta turvallisesta somen ja netin käytöstäMISSÄ: ZoomissaMILLOIN: 26. ja 27. lokakuuta kello 17-20:30MIKSI: Koska turvallinen internet kuuluu kaikille!

Vastaamme mielellämme mahdollisiin lisäkysymyksiin, olettehan yhteydessä matalalla kynnyksellä!

Terveisin,Iida-Maija Pirttiniemi, iidamaija.pirttiniemi@nytkis.orgLaura Keskinen, laura.keskinen@nytkis.orgElina Nikulainen, elina.nikulainen@gmail.com

Twitterissä

Naisjärjestöt yhteistyössä - Kvinnoorganisationer i samarbete