Naisten vaalipaneeli Kajaanissa

naisten vaalipaneeli kajaanissa

Kainuun NYTKIS järjestää vaalipaneelitilaisuuden tiistaina 11.5.2021 klo 18:00 Kajaanin kaupungintalolla valtuustosalissa. Vaalipaneelitilaisuus striimataan lisäksi verkkoon, mikä tarjoaa ehdokkaille ja äänestäjille koronaturvallisen, paikkariippumattoman tavan osallistua. Tilaisuuteen voi ilmoittautua sähköpostilla osoitteeseen marketta.moilanen(at)puolanka.net. Osallistumislinkit lähetetään sähköpostitse 10.5.2021.

Kainuussa naiset ovat aliedustettuina kuntien valtuustoissa. Koska naisen ääni yhteiskunnassa on yhtä tärkeä kuin miehen ääni, Nytkis Kainuu toimikunta järjestää vaalipaneelin, jotta äänestäjien huomio kiinnittyisi enemmän monipuolisiin ja päteviin sekä nuoriin ja kokeneisiin naisehdokkaisiin. Äänestä sinäkin naista.

Ovet tilaisuuteen avataan klo 17:30. Valtuustosaliin voidaan ottaa panelistit ja järjestäjät, yhteensä enintään 20 henkilöä. Tarjoamme paikallaolijoille makoisat pullakahvit.

Vaalipaneeliin pyydetään panelisteiksi yksi naisehdokas kustakin Kajaanissa toimivasta puolueesta niin, että puolueet nimeävät hänet kuntavaaliehdokkaiden joukosta. Muut ehdokkaat voivat osallistua keskusteluun verkon välityksellä.

Vaalipaneelin järjestäjää Kainuun NYTKIS (Naisjärjestöt Yhteistyössä) -toimikunta. Toimikuntaan kuluu Kainuussa toimivia poliittisia ja epäpoliittisia naisjärjestöjä, yhteensä 7 tällä hetkellä. Kaikki naisjärjestöt ovat tervetulleita mukaan toimikuntaan vahvistamaan naisten vaikutusta Kainuun kehitykseen ja ajankohtaisiin asioihin.

Vuoden 2021 vetovastuu Kainuun NYTKIS-toimikunnassa on Kajaanin Akateemiset Naiset ry:llä, jonka puheenjohtaja Helena Aaltonen on myös NYTKIS-toimikunnan puheenjohtaja.